1e SportQuiz Heiloo belooft begin van traditie

Op 4 februari vond de eerste Heilooër SportQuiz plaats. In café de Wit streden teams fanatiek om de wisseltrofee die stond te wachten op het team met de meeste sportkennis. De eerste editie van de SportQuiz was al zo een succes dat herhaling gegarandeerd is.

Het idee voor een Heilooër SportQuiz ontstond tijdens de voorbereidingen van het SportGala van Heiloo. De vele voordrachten voor het SportGala toonden opnieuw aan dat Heiloo barst van het talent in allerlei sporten en dat sport ook leeft bij de vele supporters. Tijd om eens te testen hoe het zit met de kennis van sport in Heiloo en ver daarbuiten.

Ruim voor aanvang van de Quiz verzamelden zich ruim 40 sportkenners om in teams de uitdaging aan te gaan. Verschillende categorieën vragen werden aan de teams voorgelegd, variërend van vragen over de Elfstedentocht tot foto’s van sportaccommodaties in Heiloo. Het was verrassend te zien hoe de teams zelfs op de hoogte waren van de kleinste details rond sport in Heiloo. Wat te denken van een vraag over de verschillende vloeren van sportaccommodaties, verzameld door SportRaad-fotograaf Piet Bakker:

 

Door de inbreng van Peter de Waard, ervaren rot op het gebied van sportquizen, verliep de organisatie deze eerste keer al soepel. Ook presentator Willem de Haas had zichtbaar plezier in zijn job.

De overwinning van deze eerste versie van de SportQuiz Heiloo ging naar het team bestaande Joost Bollen, Bert Rotteveel, Arnoud Blankert en Coen Verhorst. Door een slimme inzet van de joker en een brede sportkennis gingen zij met de wisselbeker aan de haal. Verder mogen de heren bij Dorssports gaan laten zien dat ze ook fysiek hun mannetje staan.

Gestimuleerd door het succes, is de organisatie vast van plan om in september een 2e editie te organiseren!

Met dank aan sponsoren Dorssports en Café de Wit.

Deze diashow vereist JavaScript.