MEE en gemeente Alkmaar gaan voor minimaal tachtig sportabonnementen voor jongeren met een beperking

Alkmaar Sportstad, Vrienden MEE Noordwest-Holland en MEE Noordwest-Holland organiseren op 17 juni 2015 een tennis- en netwerkevenement voor het goede doel: het realiseren van tachtig sportabonnementen (o.a. bij sportverenigingen in Heiloo) voor jongeren met een beperking in de leeftijd van 18 tot 30 jaar. Onder meer Dennis van der Geest en wethouder Jan Nagengast komen spreken en chefkok Ben van Beurten (bekend van Jamie Oliver’s Fifteen in Amsterdam) bereidt een luxe driegangendiner.

Sport om mee te doen: vitale sportverenigingen
Sport is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van hun leven. Voor sommigen is het een manier om grenzen te verleggen en hun sociale netwerk uit te breiden. Daarnaast wordt gezondheid bevorderd en participatie gestimuleerd. Door financiële krapte is het voor mensen met een beperking niet altijd mogelijk om te sporten. Dit evenement maakt MEEdoen mogelijk voor iedereen.

Tennis- en netwerkevent
Op 17 juni wordt bij tennisvereniging De Zeswielen het evenement georganiseerd. Deelnemers tennissen eerst samen, waarna chefkok Ben van Beurten een driegangen diner bereidt. Ook is er een grote verloting met mooie prijzen van onder meer Boretti Nederland, AZ en het Duurzaam Bouwloket.

Deelnemen
Ondanks een groot aantal inschrijvingen is er nog ruimte voor deelnemers op 17 juni. Inschrijven kan via www.meenwh.nl/tennisevent. Al het geld dat opgehaald wordt, komt ter beschikking voor sportabonnementen voor jongeren met een beperking. Daarnaast zijn ook sportclubs en verenigingen benaderd om lidmaatschappen ter beschikking te stellen, er wordt dan ook een mooi resultaat verwacht!