NH Kampioenschap succesvol voor bowlers MMEB Heiloo

Zaterdag 7 november werd er in het Bowling centrum “de Waerd” in Heerhugowaard, voor de 2e keer gestreden om het kampioenschap van Noord-Holland, voor mensen met een beperking.

De deelnemers waren in vier categorieën ingedeeld t.w. gemiddelden van meer of minder dan 100 en dan nog de categorie met of zonder bumber.

De organisatie Sports4all Heiloo, nu al uitgeroeid met een vast 2 wekelijks deelnemersveld van gemiddeld 40 personen, was met de maximale toegestane delegatie van 15 deelnemers en hun begeleiders, met 2, door TAXI Zwart beschikbare busjes, al vroeg naar Heerhugowaard afgereisd. Mede door de financiële ondersteuning van Stichting KEES, DOBLA BV, Herberg Jan, IJssalon Di Fiorentina, Garant Klus bedrijf Ab Bakker, Drukkerij Reproform, Reformhuis Heiloo en Lithos Bouw en Ontwikkeling, konden de deelnemers tegen een kleine eigen bijdrage, deelnemen. De spanning zat er duidelijk in want nu zou duidelijk worden of al die gehouden clinics, de nodige punten zouden gaan opleveren om in aanmerking te komen voor misschien wel een plaatsje op het ere schavot.

De eerste ronde moesten de deelnemers nog wel even wennen aan de nieuwe omgeving en toch ook wel aan de vele deelnemers. Na het eten en enkele consumpties ging het in de 2e ronde veel beter en de verwachtingen waren dan ook hoog gespannen naar de uiteindelijke uitslag. Zanger Joost de Vries vulde de tijd om de jury in de gelegenheid te stellen zijn werk te doen, met zijn aanstekelijke gezellige Hollandse repertoire, waarmee hij menig deelnemer én begeleiders in beweging kreeg en zijn optreden afsloot met een polonaise door het gehele bowling Centrum. De prijs uitreiking leverde 2 prijzen op voor de deelnemers uit Heiloo t.w. John Eskes won de 2e prijs in de categorie zonder bumber en met een gemiddelde van boven de 100 en de grote verrassing was wel de 2e plaats van Richard Roele in de categorie met bumber onder de 100 punten.

Al met al wel een vermoeiende maar zeker zeer geslaagd en goed georganiseerd evenement.

Deze diashow vereist JavaScript.

(aangeleverde tekst)