PCC Maalwater Run en Walk 2014

De primeur van een PCC Maalwater Run en Walk door het hart van Heiloo, is een groot succes geworden.

Een record aantal deelnemers deed mee aan de wandeling, of aan de run. Naast veel leerlingen van het PCC, sponsor van de loop, hebben ook veel anderen de kans aangegrepen om in beweging te komen.

In totaal waren ruim 600 lopers actief.

Zondagmorgen meldden zich al vroeg de eerste wandelaars bij Plaza Cinco op het Stationsplein. Voorzien van een fraai uitgegeven routeboekje gingen zij op pad voor een wandeling van 4, 8, 12, of 16 kilometer. De route liep langs bezienswaardigheden in Heiloo en onderweg werden de lopers regelmatig verrast met een versnapering. Mede dankzij de inbreng van wandelvereniging VIB (‘Voeten In Beweging sinds 2002′) was het een prachtige tocht.

’s Middags waren de hardlopers aan de beurt. Onder prachtige omstandigheden liepen zij hun afstand. Voor de jongsten was er de bambi run, ouderen liepen de 2, 4 of 10 kilometer over een afgezet parcours.

De PCC Maalwaterrun wordt al enige jaren georganiseerd door Rotary Club Heiloo samen met Atletiekvereniging Trias. Dit jaar heeft ook SportRaad Heiloo een bijdrage geleverd aan de organisatie.

De MaalwaterRun is een benefiet Sport@school-logo Run & Walk. Er wordt gestreefd naar een positieve opbrengst voor een sportief en op-de-jeugd-gericht doel.

Dit jaar heeft de Rotary Club Heiloo besloten dat de opbrengst van de 6e PCC MaalwaterRun ten goede komt van het project Sport@School. Sport@School is een project van SportRaad Heiloo. Alle basisscholen en de meeste sportverenigingen in Heiloo doen mee in dit project. De sportverenigingen brengen hun expertise, voorzieningen en enthousiasme in tijdens de gymnastieklessen voor de leerlingen van alle basisscholen in Heiloo. De kinderen van groep 3 t/m 8 krijgen zo de kans kennis te maken met verschillende sporten en verenigingen. Het doel is om de sportparticipatie van de jeugd in Heiloo te vergroten. Voor het project is een kortlopende subsidie door ZonMW beschikbaar gesteld.De tot op heden behaalde resultaten bewijzen dat het project Sport@School gecontinueerd moet worden en een breed draagvlak in de gemeente Heiloo verdient.

 

 

Meer foto’s en uitslagen zijn terug te vinden op de website van de PCC Maalwater Run & Walk.

Jack Groot heeft een korte filmimpressie van de dag gemaakt.