Project Sportieve Energie: nu ook scoren in de meterkast!

Begin deze week zijn bij deelnemende sportverenigingen slimme meters geplaatst in het kader van het project Sportieve Energieprestaties.

Het project Sportieve Energieprestaties is een samenwerking tussen de SportRaad, Heiloo Energie en een aantal sportverenigingen. De volgende sportverenigingen nemen deel aan het project: TV Het Vennewater, TC Heiloo United, HV de Terriërs, vv HSV, SV de Foresters en Double Stars. Hiernaast loopt ook sporthal Het Vennewater mee in het traject.

Het idee achter het project is dat het energieverbruik nauwkeuring wordt gemonitord. Zo nauwkeurig dat met de specialisten van Heiloo Energie tot op apparaat niveau bekeken kan worden wat het verbruik is. Voor dit doel zijn (als dat al niet was gebeurd) slimme meters geplaatst voor gas en electra. Heiloo Energie heeft gemeente Heiloo bereid gevonden de kosten van de meters en van de plaatsing voor haar rekening te nemen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Inmiddels zijn overal slimme meters aanwezig en kan de monitoring beginnen. Voor deze monitoring, van energieverbruik in relatie tot gebouw en apparatuur gebruik, is een periode van 6 maanden uitgetrokken. Gedurende deze periode zal elke verenigingen samen met een aangewezen ervaringsexpert vanuit Heiloo Energie, het verbruik monitoren. De deelnemende verenigingen zullen hun ervaring met elkaar uitwisselen. Daarnaast zal een energiescan worden uitgevoerd. Hierin wordt onderzocht welke maatregelen aan de gebouwen en installatie kunnen worden genomen energie te besparen. Elke vereniging bepaalt zelf welke maatregelen zij wil nemen om het energieverbruik terug te dringen. Hiermee lopen de deelnemende verenigingen vooruit op de nieuwe wetgeving die het mogelijk maakt om subsidie te ontvangen voor (goed onderbouwde) verzoeken tot het doorvoeren van energiebesparende maatregelen.

Verdere informatie over de voortgang van het project zal terug te vinden zijn op de websites van Heiloo Energie en SportRaad Heiloo.