Scholensportdag met Sport@School

Op woensdag 2 oktober vindt op de sportcomplexen van de Foresters en Double Stars Heiloo een groots opgezet sportevenement plaats, waaraan maar liefst 601 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van vrijwel alle basisscholen deelnemen. Op 14 en 21 mei volgend jaar komen ook de groepen 3 tot en met 6 aan bod.

De sportdag is een initiatief van SportRaad Heiloo. Via het succesvolle scholenproject Sport@School worden -met medewerking van Heilooër sportverenigingen en stagiaires van het CIOS- gymlessen verzorgd voor alle basisscholen. De organisatie van de sportdag is in handen van Thom, Daphne en Siem; derde- en vierdejaars studenten aan het CIOS. Zij worden woensdag geassisteerd door 32 leerlingen van de sporttak klassen 1 en 2 van het PCC- Heiloo waarmee op deze manier een samenwerking is ontstaan.

De leerlingen worden opgesplitst in groepen die verspreid over de twee complexen een gevarieerd sport- en spelcircuit doorlopen. Naast voetbal zijn er ook leuke spelvarianten zoals flagvoetbal, kickbal en allerlei team- en samenwerkingsspellen. Thom: ,,Het doel van Sport@School is om sport en beweging bij kinderen vooral op een leuke manier te stimuleren. We willen daarom graag meer sportdagen organiseren. Bij de nulmeting van ons onderzoek eind vorig schooljaar, dat we in opdracht van de SportRaad hebben uitgevoerd, blijkt, dat de jeugd van Heiloo sportief is ingesteld: 87% van alle basisschoolleerlingen doet aan sport, 81% geeft aan lid te zijn van een sportvereniging. Aan het einde van dit schooljaar zullen we de meting herhalen, om te kijken of Sport@School een positief effect heeft op het aantal kinderen dat een sport beoefent.”