Snelcursus EHBO en cursus begeleiding vrijwilligers

Het VIP organiseert weer een 2-tal cursussen die ook interessant zijn voor de vrijwilliger van de sportverenigingen: een snelcursus EHBO en een cursus waarin wordt ingegaan op het begeleiden van vrijwilligers. Inschrijven voor de cursus kan via de website van VIP.

Snelcursus EHBO


Weet wat je moet doen bij de 7 meest voorkomende ongevallen. Leer in korte tijd de noodzakelijke basis van EHBO en oefen de meest noodzakelijke vaardigheden.

Na afloop van de cursus kun je een slachtoffer in veiligheid brengen, de toestand van het slachtoffer beoordelen en Eerste hulpverlenen bij een huidwond, bloeding, brandwond, bewusteloosheid, letsels aan botten, spieren en gewrichten, vergiftiging en verslikking.

Voor wie?
Voor vrijwilligers van vrijwilligersorganisaties in Heiloo

Docent Docent Rode Kruis
Datum maandag 13 april
Tijd 19.00-22.30 uur
Locatie Rode Kruis Heiloo, Slimpad 16c Heiloo
Kosten € 10,00 voor vrijwilligers
(incl.koffie/thee en materiaal)

 

Op maat begeleiden van vrijwilligers


 
Waarom bereik ik niet wat ik wil bij sommige vrijwilligers? En hoe kan ik mijn vrijwilliger zo begeleiden dat ze in hun kracht komen te staan?

Bij vrijwilligers draait alles om intrinsieke motivatie. Daar past een begeleidingsstijl bij die uitgaat van gelijkwaardigheid en die de vrijwilliger ondersteunt. Zo bereik je dat mensen betrokken zijn bij je organisatie en bevlogen hun taak uitvoeren. Begeleiden van vrijwilligers is soms lastig, wat bij de ene persoon werkt, werkt namelijk niet bij de andere. Begeleiden van vrijwilligers is maatwerk.

In deze training leer je hoe jij vrijwilligers op maat begeleidt. De training is gebaseerd op het model van situationeel leidinggeven. Het uitgangspunt bij dit model is dat je onderzoekt wat een vrijwilliger kan en wil. Vervolgens kies je een stijl die aansluit op de motivatie en competenties van de vrijwilliger.
In één dag:
• maak je kennis met het model van situationeel leidinggeven;
• ga je actief oefenen met verschillende begeleidingsstijlen en ervaar je welke stijl jou het beste ligt;
• ontvang je feedback, handvatten en tips die je helpen om voor elkevrijwilliger de juiste manier van begeleiding in te zetten.

Resultaat
Na deze training ben je in staat om vrijwilligers zo te begeleiden dat kwaliteiten optimaal worden benut en iemand taken gemotiveerd en zonder veel steun en instructie kan uitvoeren. Zo hoef jij minder brandjes te blussen en kun je meer taken delegeren.

Voor wie?
De training Op maat begeleiden van vrijwilligers wordt aangeboden als groepstraining en is bestemd voor (beroeps)krachten werkzaam bij vrijwilligersorganisaties, welzijnsorganisaties en zorginstellingen.

Docent Britta Lassen
Datum donderdag 9 april
Tijd 10.00-17.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur)
Locatie Bibliotheek Heiloo, westerweg 250
Kosten € 20,00 voor vrijwilligers
€ 80,00 voor betaalde krachten
(incl.koffie/thee en materiaal)