Sportdag basisscholen groep 7 en 8

Woensdagochtend 2 oktober, is door de stagiaires van het NOVA College CIOS Haarlem Thom Braaksma (4e jrs) Daphne Glandorf en Siem Bruin (beide (3e jrs) onder auspiciën van Sportraad Heiloo na vele jaren weer een sportdag voor al de leerlingen van de basisscholen van Heiloo, groep 7 en 8, georganiseerd. Alle leerlingen, ruim 600, met hun leerkrachten en hulpouders kwamen op de fiets naar de accommodaties DSH en de Foresters De Zuidwester kon het lopend af. Vertegenwoordigers van de SportRaad verwezen de fietsers naar de juiste fietsenstalling en nadat alle fietsen een plaatsje hadden gekregen konden de spellen om 09.00 uur aanvangen.

De spellen bestonden deze ochtend uit voetbal, flagfootball, Kickbal en samenwerkingsspellen. Iedere 55 minuten werd doorgedraaid, zodat de deelnemers aan alle onderdelen konden deelnemen.

Tijdens de eerste 3 onderdelen werden de docenten en hulpouders betrokken en de samenwerkingsspellen waren geheel toevertrouwd aan de leiding van de 1e en 2e jaars leerlingen van het PCC-Heiloo. Een groot compliment voor deze leerlingen en tevens aan de school want deze leerlingen o.l.v. Astrid Langedijk deden het voortreffelijk. Met veel overgave enthousiasmeerden de sportklasleerlingen de deelnemers. Deze begeleiding past precies in hun opleiding. Vestigingsdirecteur dhr. D. Rammler was dan ook zeer enthousiast over deze samenwerking en liet de organisatie weten, dat hij dit initiatief graag zou willen uitbreiden met inzet van de 3e en 4e jaars leerlingen.

De docenten, hulp ouders werden regelmatig van koffie en thee voorzien door een catering groep welke geformeerd was uit leden van de Sportraad.

De aanwezige EHBO leden, de heren Kuiper, Vogelsangs en Koenz hadden regelmatig wat kleine verwondingen te behandelen maar iedereen kon weer op eigen benen deze sportdag voortzetten en afronden.

Om 12.00 uur ging het laatste signaal en nadat alle deelnemers al het spelmateriaal en achter gebleven afval hadden opgeruimd, mocht men zich verzamelen op het veld van Foresters waar deze sportdag onder met schitterend nazomer weer, werd afgesloten. Iedereen werd bedankt en aan de reacties te horen hadden de kinderen zich heel goed vermaakt. Na een laatste foto van het geheel zocht iedereen weer zijn/haar fiets op.

Voor de stagiaires, die hun stage lopen bij SportRaad Heiloo, was het een leerzame ochtend. Zij zullen ook zeker lering trekken uit de zaken die verbeterd kunnen worden en dit mee nemen in de organisatie van volgende evenementen. De evaluatie met scholen en betrokkenen zal hierbij helpen. Het is de bedoeling dat vanuit de evaluatie volgend jaar mei door deze zelfde stagiaires voor de groepen 3-4 en 5-6 weer sportdagen georganiseerd zullen worden.

Dank aan de besturen van de verenigingen Foresters en Double Stars voor het gebruik van hun accommodaties en aan de vrijwilligers van DSH voor hun aanwezigheid en hulp.

sportdag 2013