Sportgala: ‘De mens en het vuur’

Het SportGala kent alleen maar winnaars: of je nu bent voorgedragen, bent genomineerd, of winnaar wordt; het is een eer en een blijk van waardering voor geleverde prestaties. Voor de winnaars wordt deze eer nog uitgedrukt in een blijvend aandenken.

Voor de Sportvrouw, Sportman en Sportploeg van het jaar, bestaat dat aandenken uit een beeldje: ‘De mens en het vuur’. Het beeldje is op verzoek van de SportRaad ontworpen door Ditta Engel. De productie van het beeldje is mogelijk gemaakt door Dorssports Heiloo.

‘De mens en het vuur’ is ontwerpen vanuit de Olympische gedachte. In de officiële Olympische betekenis symboliseert het vuur de eeuwige strijd van de mens om tot eenheid en verbondenheid te komen met elkaar.

Het vuur staat ook voor passie, gedrevenheid en doorzettingsvermogen. Om te winnen in de sport is talent niet genoeg. De winnaar onderscheidt zich met name door de wil alles uit zichzelf te halen om het gestelde doel te bereiken.

Het inspireerde Ditta tot dit beeldje van de mens en het vuur. Als bindend element van de individuele sporters en team sporters in hun ambitie te willen zegevieren .

Maar natuurlijk gaat het in de sport niet alleen om winnen. Ook gezond bezig zijn voor jezelf of samen met anderen geeft een goed gevoel. Het is juist dit aspect, dat de SportRaad motiveert om het sporten en bewegen in de breedte in Heiloo te bevorderen.

Zij hoopt van harte het beeldje jaarlijks te mogen laten overhandigen aan de sporters die een bijzondere prestatie hebben geleverd. Als eerbetoon aan hen maar ook vanwege de positieve impuls, die zij hiermee aan sport en bewegen in Heiloo geven.

beeldje
foto: Ton Thomassen (HAF)