Sport@School sportief succes

Begin december is de eerste ronde van het Sport@School project in Heiloo afgerond. Vier basisscholen uit Heiloo en Limmen doen mee aan het project, waarbij de leerlingen van groep 3 tot en met 8 tijdens schooltijd kennismaken met verschillende sporten. De lessen vinden plaats tijdens de regulieren gymlessen en worden verzorgd door professionele trainers van lokale sportorganisaties. In januari zal de tweede ronde van dit succesvolle project van start gaan.

Sport@School is drie jaar geleden opgezet door de Sportraad van Heiloo en succesvol op de lokale bassischolen geïntroduceerd. In samenwerking met de nieuwe buurtsportcoach van Heiloo hebben zij het project dit schooljaar naar een hoger plan weten te tillen. De basisschoolleerlingen van de Duif, de Paulusschool, het Kleurenorkest en de Jan van Rijckenborghschool hebben hun eerste training in breakdance, zaalvoetbal, karate, judo of basketbal gehad. Vanaf januari zullen opnieuw sportlessen worden ingepland.

Sport@School in schooljaar 2015/2016
Om het succesvolle project te kunnen voorzetten wordt aan scholen een eigen bijdrage gevraagd voor de lessen die zij afnemen. Door een sportieve samenwerking met de PCC Maalwaterrun (Rotary Heiloo) kunnen de leerlingen van de basisscholen in Heiloo zelf hun Sport@school lessen verdienen. Hoe meer leerlingen meedoen aan de Run&Walk op 19 april 2015, des te meer sportlessen er volgend schooljaar gevolgd kunnen worden. Het inschrijfgeld van de deelnemers aan de Run&Walk komt volledig ten goede aan de sportlessen van Sport@school.

Wilt u meer informatie over de samenwerking met de Maalwaterrun of het project Sport@School? Neem contact op met de buurtsportcoach: Pascale de Hoogh, tel. 06-11149728 of per e-mail p.dehoogh@alkmaarsport.nl.

Deze diashow vereist JavaScript.