Zonnepanelen bestand tegen honkbal?

Op 25 oktober viert Honk- en softbalvereniging Double Stars haar 25 jarig jubileum.
De dag begint om 15:00 uur met een Jeugd Honkbalmiddag (voor het verdere programma, zie Double Stars).

We hopen op een zonnige middag, want Heiloo Energie zal aanwezig zijn met een werkend zonnepaneel. Een zonnepaneel op een honkbalveld, is dat niet vragen om problemen? De vraag of zonnepanelen bestand zijn tegen (honk)ballen, is al heel wat keren naar voren gekomen. Sportverenigingen durven geen zonnepanelen te plaatsen, omdat deze te kwetsbaar zouden zijn. Het is de bedoeling dat tijdens de Honkbalmiddag gekeken gaat worden of het zonnepaneel bestand is tegen afzwaaiende honkballen.

Dit experiment wordt uitgevoerd met steun van Heiloo Energie. Heiloo Energie is het plaatselijke initiatief dat als doel heeft om energiebesparing te stimuleren en realiseren, duurzame energie te produceren en duurzame ontwikkeling in het algemeen te stimuleren en realiseren.

Samen met de SportRaad is Heiloo Energie op dit moment bezig om sportverenigingen in Heiloo te helpen om te besparen op hun energiekosten en hun energieverbruik. De gemeente Heiloo ondersteunt dit initiatief en zo kan binnenkort bij een aantal verenigingen gestart worden met de plaatsing van energiemonitoren. Samen met experts van Heiloo Energie kunnen verenigingen aan de hand van de monitoring van hun energieverbruik, bekijken welke mogelijkheden er zijn tot besparing. Het traject zal ook leiden tot meer bewustwording van het energieverbruik op verschillende momenten. Dit alles met het oog op verduurzaming van de vereniging.

In dat kader moet de proefopstelling op 25 oktober ook worden gezien. Inzet van zonnepanelen kan een manier zijn waarop sportverenigingen bijdragen aan een duurzaam sportief Heiloo!